Danijele Santareli (©FIVB)
Danijele Santareli (©FIVB)

Zlatni potpis Italijana: Mir s Jovanom, prijem temelj svega i Srbija opasna sa svih strana

Vreme čitanja: 14min | pon. 17.10.22. | 14:58

Selektor Danijele Santareli dao posebnu notu uspehu reprezentacije Srbije

Neobične proslave poena, bacanje na kolena, radovanje bez ustručavanja, pokazivanje emocija... Svega je bilo u repertoaru novog selektora na Svetskom prvenstvu. Iskrenim i spontanim reakcijama Danijele Santareli je brzo osvojio srca navijača u Srbiji. Kako je takmičenje odmicalo manje se pričalo o tome da je stranac na klupi, a više o njegovim dobrim potezima i harizmi.

Prvi ispit je Italijan već položio u Ligi nacija, kada je reprezentacija stigla do prve medalje u ovom takmičenju - bronzane. Znalo se da ga mnogo teži čeka u oktobarskom ispitnom roku, ali svakako je to bio veoma dobar početak njegove misije. Srbija je pokazala odlične partije - iskočila je Sara Lozo, vratila se na najbolji mogući način Jovana Stevanović, zasijala je Maja Aleksić, posle povrede je ponovo bila tu Brankica Mihajlović, a nakon porođaja Bojana Drča... Iako nije bilo Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Silvije Popović i devojaka koje su se prošle godine oprostile (Milena Rašić, Stefana Veljković Lisinac i Jelena Blagojević), naša reprezentacija je ostavila sjajan utisak. Po završetku finalnog turnira moglo je samo da se zaključi da će još bolje biti na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Tako je i bilo. Kada se ekipi pridružila Tijana Bošković, sve se podiglo za još jednu lestvicu iznad... Tim je bio još dominantniji, o čemu svedoči učinak 12-0 na planetarnom šampionatu. Nemilosrdne su bile Srpkinje kao nikad do sada. A možda je neko sumnjao da li mogu bolje od onoga što su prikazivale tokom prethodnih godina.

Sa strane možda deluje da je lako preuzeti tim koji je godinama u vrhu, mogu se čuti komentari da je došao na gotovo, ali daleko od toga da je Santarelijev zadatak bio jednostavan. Prvo, došao je na mesto čoveka koji je 20 godina pravio čuda u našoj ženskoj odbojci. Doći na klupu posle Zorana Terzića je veoma hrabar potez - s obzirom na to kakva su očekivanja. Znao je da će svaka greška biti dočekana na nož i da će delovati veća nego što jeste. Morao je da uspostavi odnos sa igračicama, koje su navikle na jedan sistem, na jednog selektora... Iako vodi moćni Koneljano i osvaja sve redom, ovo je ipak neka druga priča. Trebalo je ubediti ih da mu veruju, uspostaviti autoritet, a i van terena se povezati sa njima. Bilo je potrebno vreme da uspostave zajednički jezik, a ako može da se sudi na osnovu scena posle osvajanja zlata - deluje da su kliknuli i postali pravi tim. Zajedno su nakon finala skakali na sred terena zagrljeni, radovali su se na balkonu i proslavljali sa osmehom prvi veliki zajednički uspeh.

Kada su se prošle godine tri igračice oprostile, bilo je jasno da će u godinama koje dolaze malo po malo doći do potpunog podmlađivanja. Ove godine su odlučile da ne igraju Silvija Popović i Maja Ognjenović, tako da su neke devojke iz senke bačene u vatru. Zbog svega toga, niko unapred nije mogao da bude ubeđen da će se sigurno nastaviti sa uspesima. Ono što je bilo bitno jeste da su godinama unazad mlađe bile tu i učile od starijih i iskusnijih.

Bilo je pitanje da li tim koji je osvojio sedam medalja u nizu može da još napreduje i bude bolji... Odgovor je očigledno potvrdan jer su devojke pokazale malo drugačiju igru nego ranije, a ona im je donela titulu sa neverovatnim učinkom 12-0. Podsetimo, četiri godine ranije Srbije je do zlatne medalje na SP došla sa 11 trijumfa i dva poraza.

Uveo je Santareli novi sistem, za koji je bilo potrebno vreme da se igračice naviknu. Igrale su se se mnogo brže akcije, tražio se idealan prijem, razigravao se ceo tim... Kako je Jovana Stevanović navela u intervju pred odlazak na SP njoj je bilo lakše da se navike jer već deceniju igra u Italiji, ali svakako da je kompletnom timu nije bilo jednostavno.

REZULTATI ODBOJKAŠICA SRBIJE NA NAJVEĆIM TAKMIČENJIMA (SP, EP, OI)

2003. 9. mesto na EP (Srbija i Crna Gora) - (1 pobeda - 4 poraza)

2004. propuštene OI

2005. 7. mesto na EP (2 pobede - 5 poraza)

2006. bronza na SP (9 pobeda - 2 poraza)

2007. srebro na EP (Srbija) - (5 pobeda - 3 poraza)

2008. 5. mesto na OI (2 pobede - 4 poraza)

2009. 7. mesto na EP (3 pobede - 3 poraza)

2010. 8. mesto na SP (6 pobeda - 5 poraza)

2011. zlato na EP (6 pobeda - 1 poraz)

2012. 11. mesto na OI (bez pobede - 5 poraza)

2013. 4. mesto na EP (3 pobede - 3 poraza)

2014. 7. mesto na SP (6 pobeda - 3 poraza)

2015. bronza na EP (5 pobeda - 1 poraz)

2016. srebro na OI (5 pobeda - 3 poraza)

2017. zlato na EP (6 pobeda - bez poraza)

2018. zlato na SP (11 pobeda - 2 poraza)

2019. zlato na EP (9 pobeda- bez poraza)

2020. nije bilo takmičenja zbog korone

2021. bronza na OI (6 pobeda - 2 poraza)

2021. srebro na EP (8 pobeda - 1 poraz)

2022. zlato na SP (12 pobeda - bez poraza)

Kako se povećavao broj zajedničkih dana, bilo je sve bolje. Zapravo, sve je počelo od prve pobede Santarelija i to van terena. Bio je to poziv za Jovanu Stevanović, koja nije bila u timu 2019, 2020. i 2021. godine zbog nesuglasica sa selektorom Zoranom Terzićem. Italijan joj je rekao da ne može da zamisli ekipu bez nje, pa je poziv prihvaćen momentalno. Posle toga je glavni utisak bio šansa za Saru Lozo, koja na prethodnim velikim takmičenjima nije bila u sastavu.

Posle Lige nacija reprezentativke su dobile desetak dana pauze, a onda su u avgustu započele jake pripreme za Svetsko prvenstvo. Novom stručnom štabu je svaki novi dan mnogo značio. Svaki trening bio je dragocen. Imali su ozbiljne protivnike tokom tog perioda, nije sve na terenu izgledalo sjajno, ali su svi bili ubeđeni da će se sklopiti kada bude najpotrebnije.

(FIVB)(FIVB)

Naglašavao je Santareli da mu je bitno da sve devojke bude spremne, jer mu je potreban kompletan tim kako bi napravio uspeh. Sigurno da igračicama nije bilo lako da se dokazuju ispočetka, ali svakoj je dao šansu da mu pokaže da je zaslužila mesto u postavi, ili među 14. Sve što je bilo ranije, ostalo je iza, od prvog dana priprema započela je borba za prvu sedmorku.

Tijani Bošković poverio je kapitensku traku. Dao joj je odmor tokom Lige nacija kako bi bilo sveža za Svetsko prvenstvo i to se pokazalo kao još jedan dobar potez. Naša najbolja igračica je bila dominantna od prve do poslednje utakmice na SP, uzela je drugi put uzastopno MVP titulu i još jednom pomerila granice. Ono što je bilo najbitnije - nije ostala usamljena u napadu, kao u nekim momentima prethodne godine. Pratili su je tada srednji blokeri, ali su primači servisa zakazali. A nedostajala je Brankica Mihajlović, koja se mučila sa težom povredom.

Srbija je bila u seriji od tri zlatne medalje (2017, 2018, 2019), kada je napala olimpijsko zlato. Ali, tamo je previše zavisila samo od Tijane, kojoj je bilo teško da na svojim leđima izgura tim do zlata. Stigla je bronza, posle toga i evropsko srebro. Bio je to takođe uspeh, ali se od ove generacije očekivalo više. S razlogom.

Sada su se vratile na taj zlatni put. Boškovićeva je na takmičenju u Holandiji i Poljskoj dobijala nešto više od 39 lopti u proseku, a prolazila 22,4. Na prethodnom EP dobijala je 39,75 lopti, a prolazila 21,5. Na OI dobijala 39,62, a prolazila 21 u proseku. Ove brojke pokazuju da se njen učinak nije mnogo promenio. Možda za nijansu na bolje. Ali, bilo joj je daleko lakše, jer je znala da može da računa i na ostale saigračice u važnim momentima. Protivnici nisu unapred sastavljali blok na njoj, već su morali da obrate pažnju i na ostale.

Bojana Drča je sjajno dirigovala igrom, pa je na kraju nagrađena priznanjem za najboljeg dizača sveta. Ne samo da je odlično dizala, nego je i blokirala, kuvala, servirala... Odradila je neverovatan posao i zahvaljujući njoj nije se osetio izostanak Maje Ognjenović. Potrudila se da ceo tim učestvuje u igri, pa je Srbija bila opasna sa svih strana. Preduslov za to bio je odličan prijem, na kome su satima i satima dnevno radili od starta priprema u maju. Pokazatelj da se dobro radilo je i nagrada za Teodoru Pušić, na kojoj je ove godine bila ogromna odgovornost. Prošlog leta se na oba takmičenja nije izborila za najuži sastav, a sada se iz Holandije vratila kao najbolji libero sveta.

Brankica Mihajlović je posle duže pauze pokazala veliki deo repertoara iz najboljih dana, a Bianka Buša je odigrala verovatno najbolje takmičenje od osam na kojima je učestvovala. Obe su imale veliku ulogu u napadu, ali je skrenuo pažnju odličan prijem Brankice na nekim utakmicama (što se ranije ređe viđalo) i sjajna odbrana Buše, koja nije davala da joj padne lopta gde god ona bila...

Jovana Stevanović je blistala, posebno u ključnim trenucima. Njen as je doneo pobedu protiv Poljske u četvrtfinalu, toga će se sećati uvek. Bila je odlična u napadu, bloku, na servisu... Maja Aleksić je imala odlične role, dok je Mina Popović čekala šansu sa klupe, a onda izdominirala u finalu. Sara Lozo je ulazila tokom SP, onda se povredila, pauzirala i započela finalni susret u postavi. I ona i Bojana Milenković i Katarina Lazović su imale specijalne zadatke i odradile su ih baš kako je selektor želeo.

Ana Bjelica i Slađana Mirković su najčešće ulazile kao dvostruka izmena umesto Tijane i Bojane. Kad god je bilo potrebno selektor je ubacivao njih dve makar na dva poena i menjao ritam. Aleksandra Jegdić je dobila najmanju šansu, ali je za tu devojku samo pojavljivanje bilo ostvarenje sna. Prvi poziv za reprezentaciju je dobila sa 28 godina, osetila je teren i doprinela osvajanju drugog uzastopnog svetskog zlata.

Srbija je ostvarila 12 pobeda, ali nisu svi mečevi bili glatki. Ono što je bilo posebno kod ovog tima jeste što i kad nije bio u najboljem izdanju, pobeđivao je. I kada su gubile, bile su mirne, selektor ih je bodrio i verovao u preokret. Svaki put je pravio prave izmene, igračice sa klupe su menjale stanje na terenu i pokazivale da je reprezentacija sačinjena od 14 članova. A ne od jednog ili dva... Tražio je tajm-aute u završnici, nije ih trošio kad je osećao da nema potrebe, iako je rezultat bio na strani protivničkog tima. Svaki potez se ispostavio da je bio pravi...

Više puta je Santareli naglasio značaj svog tima. U stručnom štabu su tokom SP bili pomoćnici Dijego Flizi, Andrea Cota i Nikola Milosavljević. Tokom leta je pomagala i Jelena Blagojević. Kondicioni trener je Vanja Banković, statističar Marko Greko, fizioterapeut Darko Stamatović, a tim menadžer Dimitrije Pušić.

Ceo ovaj tim - igračice i stučni štab - sjajno je izgledao tokom slavlja na terenu, posle i na pobedničkom postolju i čuvenom balkonu. Ostaće te tri slike u mislima, do nekog sledećeg uspeha.

UČINAK SRBIJE U NAPADU NA PRETHODNA TRI TAKMIČENJA

OLIMPIJSKE IGRE 2021.

Prvo kolo: Srbija - Dominikanska Republika (25:18, 25:12, 25:20)

Bošković 27 poena (napad 45-24, 53 odsto, dva bloka, jedan as), Milenković 7 (napad 10-5, dva bloka), Blagojević (3 poena, 10-2, 1 blok), Rašić (11 poena, 10-3, 7 blokova), Popović (šest poena, 5-4, 80 odsto).

Drugo kolo: Japan – Srbija 0:3 (23:25, 16:25, 24:26)

Bošković 34 poena (52-31, 60 odsto, dva bloka, jedan as), Milenković 3 (9-2, 22 odsto, 1 as), Blagojević 4 (14-4, 29 odsto), Rašić 9 (14-7, 50 odsto, 2 bloka), Popović 10 (9-4, 44 odsto, 5 blokova)

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0 (25–21, 25–11, 25–20)

Bošković 9 (9-7, 78 odsto, 1 blok, 1 as), Milenković 2 (4-2, 50 odsto), Rašić 6 (10-6, 60 odsto), Aleksić 10 (10-5, 50 odsto, 4 bloka, 1 as), Bjelica 9 (11-9, 82 odsto), Mihajlović 16 (20-11, 55 odsto, 1 blok, 4asa), Popović 1 (2-1, 1 blok), Buša 8 (13-6, 46 odsto, 2 asa).

Četvrto kolo: Srbija – Brazil 1:3 (20:25, 16:25, 25:23, 19:25)

Bošković 32 (61-30, 49 odsto, 1 blok, 1 as), Buša 8 (16-8, 50 odsto), Popović 2 (2-1, 1 blok), Mihajlović 3 (7-2, 29 odsto, 1 blok), Aleksić 3 (4-1, 25 odsto, 2 bloka), Rašić 5 (12-3, 25 odsto, 1 as, 1 blok), Milenković 9 (21-6, 29 odsto, 3 bloka).

Peto kolo: Srbija – Južna Koreja 3:0 (25:18, 25:17, 25:15)

Bošković 13 (24-10, 42 odsto, 1 blok, 2 asa), Milenković 9 (11-7, 64 odsto, 2 bloka), Rašić 11 (11-6, 3 bloka, 2 asa), Popović 7 (9-5, 56 odsto, 2 bloka), Buša 10 (15-6, 40 odsto, 4 asa).

Četvrtfinale: Srbija – Italija 3:0 (25:21, 25:14, 25:21)

Bošković 25 (42-23, 55 odsto, 2 bloka), Milenković 5 (9-3, 33 odsto, 2 bloka), Rašić 12 (12-8, 67 odsto, 4 bloka), Popović 6 (8-4, 50 odsto, 2 bloka), Buša 5 (10-5, 50 odsto).

Polufinale: SAD – Srbija 0:3 (25:19, 25:15, 25:23)

Bošković 19 (39-16, 41 odsto, 3 bloka), Milenković 4 (6-3, 1 blok), Rašić 5 (10-4, 40 odsto, 1 blok), Popović 6 (9-5, 56 odsto, 1 blok), Buša 4 (10-3, 30 odsto, 1 blok).

Za bronzu: Srbija – Južna Koreja 3:0 (25:18, 25:15, 25:15)

Bošković 33 (45-27, 60 odsto, 6 aseva), Milenković 2 (6-2, 33 odsto), Rašić 6 (8-5, 62 odsto), Popović 7 (8-4, 50 odsto, 2 bloka, 1 as), Buša 5 (10-4, 40 odsto).

EVROPSKO PRVENSTVO 2021.

Prvo kolo: Srbija – BiH 3:0 (25:11, 25:18, 25:14)

Bošković 12 (18-8, 44 odsto, 4 asa), Buša 7 (11-5, 45 odsto, 1 blok), Popović 5 (5-3, 60 odsto, 2 bloka), Rašić 6 (7-4, 57 odsto, 3 bloka), Milenković 3 (8-3, 38 odsto).

Drugo kolo: Srbija – Francuska 3:0 (25:14, 25:13 i 25:16)

Buša 5 (11-3, 1 blok, 1 as), Lazović 3 (3-2, 1 as), Popović 6 (6-4, 67 odsto, 2 bloka), Rašić 6 (10-6, 60 odsto), Bošković 20 (27-19, 1 blok), Milenković 12 (14-8, 57 odsto, 3 bloka, 1 as).

Treće kolo: Srbija – Belgija 25:21, 25:21, 25:21

Bošković 27 (40-25, 62 odsto, 1 blok, 1 as), Mlenković 1 (11-1, 9 odsto), Rašić 12 (16-10, 62 odsto, 2 bloka), Popović 8 (9-7, 1 blok), Buša 6 (14-5, 1 blok).

Četvrto kolo: Srbija – Azerbejdžan 3:0 (25:17, 25:20, 25:19)

Bošković 24 (32-23, 72 odsto, 1 blok), Milenković 11 (23-9, 39 odsto, 1 as, 1 blok), Rašić 5 (8-4, 1 blok), Bjelica 9 (22-9, 41 odsto), Popović 5 (6-2, 2 bloka, 1 as), Lazović 7 (12-4, 33 odsto, 2 bloka, 1 as), Buša 6 (13-4, 31 odsto, 2 bloka).

Osmina finala: Srbija – Mađarska 3:0 (25:20, 25:19 i 25:17)

Bošković 19 (30-17, 57 odsto, 2 bloka), Milenković 7 (18-5, 28 odsto, 1 blok, 1 as), Rašić 9 (16-9), 56 odsto), Popović 9 (1-5, 62 odsto, 2 bloka), Buša 10 (12-6, 1 blok, 3 asa).

Četvrtfinale: Srbija – Francuska 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20)

Bošković 27 (50-22, 44 odsto, 1 as, 4 bloka), Buša 8 (17-5, 29 odsto, 2 asa, 1 blok), Popović 9 (9-4, 44 odsto, 5 blokova), Rašić 13 (15-11, 73 odsto, 2 bloka), Milenović 8 (9-4, 44 odsto, 2 bloka, 2 asa).

Polufinale: Srbija – Turska 32:34, 28:26, 25:23 i 25:13

Bošković 39 (69-37, 54 odsto, 2 bloka), Milenković 6 (11-4, 36 odsto, 1 as, 1 bl), Rašić 11 (14-8, 57 odsto, 3 bloka), Popović 10 (11-6, 55 odsto, 3 bloka, 2 asa), Lazović 11 (13-7, 54 odsto, 3 bloka, 1 as).

Finale: Srbija – Italija 1:3 (24:26, 25:22, 25:19 i 25:11)

Bošković 20 (52-21, 40 odsto), Milenković 4 (7-3, 43 odsto), Rašić 12 (20-10, 50 odsto, 3 bloka), Popović 13 (16-7, 44 odsto, 5 blokova), Lazović 2 (9-1, 11 odsto, 1 blok).

SVETSKO PRVENSTVO 2022.

Prvo kolo: Srbija – Kanada 3:0 (25:23, 25:16 i 25:20)

Bošković 23 (34-18, 53 odsto, 5 aseva), Stevanović 8 (9-4, 4 bloka), Aleksić 4 (5-2, 40 odsto, 2 bloka), Mihajlović 10 (17-10, 59 odsto), Drča 3 (3-2, 1 as), Buša 9 (18-4, 22 odsto, 1 blok, 4 asa).

Drugo kolo: Srbija – Bugarska 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:21 i 15:9)

Bošković 21 (49-21, 43 odsto), Lozo 16 (28-15, 54 odsto, 1 as), Stevanović 7 (11-6, 55 odsto, 1 blok), Aleksić 5 (7-4, 57 odsto, 1 blok), Bjelica 7 (11-7, 64 odsto), Mihajlović 7 (11-6, 55 odsto, 1 blok), Popović 2 (6-2, 33 odsto), Buša 27 (35-21, 60 odsto, 2 asa, 4 bloka).

Treće kolo: Srbija – Nemačka 3:0 (25:23, 25:22 i 25:23)

Bošković 23 (33-20, 61 odsto, 3 bloka), Lozo 6 (13-5, 38 odsto, 1 blok), Stevanović 8 (8-3, 38 odsto, 3 bloka, 2 asa), Aleksić 8 (10-5, 50 odsto, 3 bloka), Mihajlović 3 (8-2, 25 odsto, 1 blok), Buša 8 (12-8, 67 odsto).

Četvrto kolo: Srbija – Kazahstan 3:0 25:13, 25:17 i 25:10

Milenković 11 (24-11, 46 odsto), Lozo 9 (13-6, 46 odsto, 2 bloka, 1 as), Aleksić 13 (9-7, 6 blokova), Mihejlović 12 (20-11, 55 odsto, 1 blok), Popović 11 (11-7, 2 asa, 2 bloka), Lazović 2 (8-2, 25 odsto).

Peto kolo: Srbija – Amerika 3:0 (25:20, 25:23 i 25:13)

Bošković 26 (31-21, 68 odsto, 4 bloka, 1 as), Lozo 7 (12-4, 2 bloka, 1 as), Stevanović 7 (9-3, 33 odsto, 4 bloka), Aleksić 2 (5-1, 20 odsto, 1 blok), Buša 7 (13-7, 54 odsto).

Druga faza - prvo kolo: Srbija – Poljska 3:0 (26:24, 25:22, 25:18)

Bošković 19 (34-19, 56 odsto), Lozo 7 (16-7, 44 odsto), Stevanović 13 (10-7, 4 bloka, 2 asa), Aleksić 2 (11-1, 9 odsto, 1 blok), Buša 8 (16-6, 38 odsto, 1 blok, 1 as)

Druga faza - drugo kolo: Srbija – Dominikanska Republika 3:0 (26:24, 25:20, 25:17)

Bošković 16 (25-15, 60 odsto), Stevanović 10 (10-7, 3 bloka), Mihajlović 8 (21-7, 33 odsto, 1 blok), Popović 8 (13-6, 46 odsto, 2 bloka), Buša 8 (18-5, 28 odsto, 2 bloka, 1 as).

Druga faza - treće kolo: Srbija – Tajland 3:0 (25:23, 25:17, 25:15)

Bošković 1, Milenković 14 (24-13, 1 as), Stevanović 10 (12-7, 58 odsto, 2 bloka), Aleksiić 10 (12-8, 67 odsto, 2 bloka), Bjelica 15 (23-11, 48 odsto, 3 bloka, 1 as), Mihajlović 9 (20-7, 35 odsto, 2 bloka).

Druga faza - četvrto kolo: Srbija – Turska 3:0 (25:20, 25:21, 25:23)

Bošković 23 (31-19, 61 odsto, 3 bloka, 1 as), Milenković 2 (2-1, 50 odsto, 1 blok), Stevanović 1 (3-1, 33 odsto), Aleksić 13 (14-10, 71 odsto, 3 bloka), Mihajlović 15 (18-12, 67 odsto, 1 blok), Buša 7 (14-7, 50 odsto)

Četvrtfinale: Srbija – Poljska 3:2 (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14)

Bošković 38 (65-36, 55 odsto, 1 blok, 1 as), Stevanović 11 (15-7, 47 odsto, 3 bloka, 1 as), Aleksić 10 (11-8, 2 bloka), Mihajlović 14 (27-11, 3 bloka), Buša 2 (15-2, 13 odsto).

Polufinale: Srbija – SAD 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23)

Bošković 32 (53-31, 58 odsto, 1 blok), Stevanović 8 (7-3, 43 odsto, 3 bloka, 2 asa), Aleksić 1 (4-1, 25 odsto), Mihajlović 6 (14-5, 36 odsto, 1 blok), Buša 15 (25-13, 52 odsto, 1 blok, 1 as).

Finale: Srbija – Brazil 3:0 (26:24, 25:22, 25:17)

Bošković 24 (42-24), Lozo 7 (16-6, 38 odsto, 1 blok), Stevanović 11 (11-5, 4 bloka, 2 servisa), Popović 7 (8-4, 2 bloka, 1 as), Buša 8 (17-8, 47 odsto



tagovi

Svetsko prvenstvo za odbojkašice 2022Svetsko prvenstvo u odbojciženska odbojkaška reprezentacija Srbijedanijele santareliTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara